Nuci de sapun 250g

Ce sunt nucile de săpun

Nucile de săpun mai sunt cunoscute și sub numele de nuci de spălat și sunt practic fructele copacului Sapindus Mukorossi, din Asia (de la baza munților Himalaya). Nucile de săpun sunt produse naturale, nemodificate industrial și care se folosesc mai ales ca detergent de rufe sau vase, dar au și alte întrebuințări în locuință, putând fi folosite pentru curățarea suprafețelor și chiar îngrășământ pentru plante.

Nuci de săpun beneficii

Aceste nuci de săpun conțin o substanță care atunci când este eliberată în apă, acționează ca un detergent. Nucile de săpun au nenumărate beneficii, printre care faptul ca sunt foarte economice, astfel că un kilogram de nuci de săpun este suficient pentru spălarea rufelor timp de un an de zile.

În plus, acestea sunt recomandate persoanelor cu pielea sensibilă, alergice la detergentul obișnuit. Nucile de săpun pot fi folosite cu încredere pentru spălarea hainelor bebelușilor, fiind o bună alternativă pentru detergenții convenționali.

Nuci de săpun pentru spălat rufe

Așa cum am menționat anterior, nucile de săpun sunt potrivite pentru spălarea rufelor, fiind recomandate pentru orice tip de țesături.

În ceea ce privește modul în care pot fi folosite nucile de săpun în spălarea rufelor, aici ai un mic ghid de utilizare. Se pun 6-7 bucăți sau 12-14 jumătăți de nuci de săpun în săculețul de bumbac, peste nuci poți adăuga câteva picături de ulei esențial. Nu este necesar să folosești balsam.

Dacă dorești să speli rufe albe, adaugă două lingurițe de percarbonat (înălbitor pe bază de oxigen) sau bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergent al mașinii de spălat.

Ține minte că aceeași porție de nuci poate fi folosită de două – trei ori, în funcție de cât de murdare sunt hainele. Nucile de săpun sunt potrivite pentru toate tipurile de țesături, nu atacă materialele și lasă rufele moi, fără să fie necesară folosirea unui balsam. În plus, acestea sunt biodegradabile, astfel că nu poluează mediul.

Nuci de săpun pentru păr

Nucile de săpun nu se folosesc numai pentru rufe. Lichidul din nuci se poate folosi pur și simplu ca șampon, însă va trebui să te obișnuiești cu faptul că nu face prea multă spumă și că are o consistență apoasă. Poți folosi un lighean în care să te speli pe păr sau să pregătești un șampon bazat pe lichidul din nuci, astfel încât acesta să ajungă la consistența cu care ești obișnuit. Îl poți combina cu mai multe uleiuri, precum cel de portocale și/ sau mentă. După ce va fi spălat cu această soluție, părul va fi mult mai sănătos și mai hidratat.

Categories: Ingrijire corp