Lămpile cu sare de Himalaya au început să răsară în multe dormitoare, și se potrivesc de minune cu decorul, ca și cum ar fi fost de fapt plănuite de la bun început pe măsuțele de lângă pat. În perioada de Covid, a început chiar să fie un element obligatoriu al dormitorului, aducând atât de multe beneficii căilor respiratorii.

Îngrijirea acestor lămpi cu sare de Himalaya este la fel de ușoară ca “bună ziua”. Nu necesită efort, instrumente sau soluții. Trebuie doar să știți cum să aveți grijă de ea pentru a profita de a din plin de beneficiile acesteia.

La fel ca majoritatea lucrurilor din zilele noastre, și aceste lămpi pot fi falsificate prin faptul că sunt fabricate din materiale care nu corespund standardelor, și care pot reprezenta un risc atât pentru sănătatea, cât și pentru siguranța noastră. Însă, certificatul de garanție al produselor noastre este faptul că, garantăm returnarea banilor dacă găsiți vreun cusur la produsele noastre, iar acest fapt este vizibil chiar pe pagina noastră, tocmai pentru a asigura clienții noștii de calitatea produselor noastre.

Lămpile cu sare de Himalaya au suportul de bază confecționat din diferite materiale: de la lemn la oțel inoxidabil. Cele din lemn sunt cele mai atractive din punct de vedere decorativ, lemnul fiind și el un element natural. Celelalte dispozitive de bază din cristale sau inox, chiar plastic uneori, arată estrem de ciudat în combinație cu un element atât de natural.

Da, mărimea contează

Majoritatea cumpără aceste lămpi cu sare de Himalaya să-l folosească pentru a purifica și ioniza aerul din încăpere, și pentru a elimina orice particule negative din aer, care ar putea afecta organismul. Unii, se plâng totuși că nu simt deloc efectul acestora, de aceea, este foarte important, ca mărimea cristalului de sare, să fie în raport cu mărimea încăperii în care aceasta va fi folosită. Astfel, la un dormitor mediu, ar merge o lampă de  circa 18 cm, în timp ce în spațiile mai mari, cum ar fi camerele de zi, se vor folosi cele mai mari. O jumătate de kilogram de sare ar trebui să fie de ajuns la un dormitor cu o suprafață de 16 m2.

Locul perfect, momentul perfect

Lămpile cu sare de Himalaya pot fi amplasate aproape oriunde, astfel, puteți profita în continuu de beneficiile pe care le oferă utilizarea acestora. Iată câteva sugestii, unde le puteți utiliza, dar nu se limitează la acestea:

 • Case
 • Birouri
 • Spa-uri și saloane
 • Studiouri de Yoga
 • Spații de așteptare
 • Cabinete medicale
 • Săli de conferință, ședințe, etc.
 • Camere de hotel
 • Case de bătrâni

Siguranța pe primul loc

Lămpile cu sare de Himalaya funcționează folosind electricitate, iar orice lucru care utilizează electricitatea ar trebui să fie manipulat cu cea mai mare atenție. Considerați următoarele:

 • sarea, ca mineral, atrage umiditatea din atmosferă
 • lămpile cu sare folosesc căldura bulbului pentru a usca umezeala care s-a acumulat pe suprafața cristalului de sare

Având în vedere următoarele, este, prin urmare, mai sigur să înlocuiți un bec sau să mutați lampa, dacă aceasta este deconectată. Bazele din oțel inoxidabil pot, de asemenea, produce șoc electric dacă nu sunt manipulate în mod corespunzător.

Dacă, din anumite motive, lampa devine udă, deconectați-o și  folosind o cârpă moale, non-abrazivă, uscați-o. Dacă aceasta nu s-a uscat prin ștergere, puneți-o, pentru scurt timp, sub lumina directă a soarelui pentru a o lăsa să se usuce în mod natural. Verificați umiditatea înainte de a o conecta din nou.

Un fenomen comun la aceste lămpi este transpirația, deoarece caracteristicile minerale ale clorurii de sodiu o fac higroscopică, ceea ce înseamnă că atrage în mod natural umiditatea, dând lămpii un aspect transpirat. Cel mai bun mod de a preveni acest lucru nu este de a o da cu antiperspirant J, ci de a le păstra conectate pe tot parcursul folosirii, deoarece căldura de la bec usucă transpirația. Recomandarea noastră este, ca atunci când nu îl folosiți, să îl acoperiți etanș, pentru a nu fi afectat de umiditate.

Ce se întâmplă de fapt atunci când lampa funcționează? Căldura emanată de bec interacționează cu stratul interior al rocii, iar acesta stimulează ionii din aer, făcând lampa un ionizator natural. Deși implică căldură, acest procesul de ionizare, nu afectează în niciun fel compoziția sării, ceea ce înseamnă că nu se topește așa cum cred majoritatea. Astfel, îl puteți lăsa conectat și folosi atâta timp cât vă place, doar nu o uitați conectată atunci când plecați de acasă (birou sau oriunde o folosiți) pentru a preveni incendiile, fiind un potențial pericol de incendiu, având în vedere cablul electric prin care funcționează.

Categories: Necatalogat