Lampa de sare de Himalaya este un produs considerat mai mult pentru wellness, creat din cristale naturale de sare roz, provenite din regiunea de la poalele Munților Himalaya. Acestea sunt sculptate manual pentru a păstra forma lor naturală și frumusețea rocilor de cristal. După sculptare, în înăuntrul acestei roci cristaline este amplasat un bec, care emană o lumină caldă, rozalie astfel creând o ambianță minunată. Mulți iubim această ambianță caldă, rozalie aproape de culoarea chihlimbarului, tocmai pentru caracteristica acesteia de calmare și relaxare.

Îngrijire și întreținere

Am primit nenumărate întrebări referitor la întreținerea lămpii de sare de Himalaya. În continuarea acestui articol vă vom povesti despre aceste lucruri, așadar rămâneți cu noi pentru a afla detaliile.

Iată tot ce trebuie să știți, toate sfaturile și micile trucuri, pentru a menține lămpile de sare de Himalaya în toate splendoarea lor. Îngrijirea și întreținerea corespunzătoare nu numai că va păstra frumusețea  lor dar, totodată și calitatea acestora, mulți ani.

De ce transpiră o lampă de sare de Himalaya?

Sarea este higroscopică, ceea ce înseamnă că are o caracteristică naturală de a absoarbe umezeala ambientală, astfel, și aceasta devine umedă. Lămpile cu sare de Himalaya purifică aerul înconjurător prin absorbția umidității ambientale prin acest proces higroscopic prin care adună umezeala apoi o revarsă înapoi prin evaporare. Ca urmare, lampa de sare roz, chiar transpiră.

Cum oprim procesul de transpirare a lămpii de sare de Himalaya?

Păstrați lampa aprinsă tot timpul, atât ziua cât și noaptea. Păstrarea acesteia aprinse 24/7, sau cel puțin 16 ore pe zi, menține cristalul natural de sare cald și acest lucru ajută la uscarea acestuia. Lampa caldă, va ajuta, cum spuneam, la  evaporarea excesului de umiditate și astfel am oprit procesul de transpirație. Având în vedere că becurile lămpilor de sare folosesc foarte puțină energie, chiar dacă o lăsați tot timpul aprinsă costul acesteia va fi minim. Vă mai recomandăm să păstrați lampa în locuri uscate și să ștergeți lampa cu o cârpă umedă ori de câte ori este necesar, pentru a preveni topirea acesteia.

Chiar dacă aceste lămpi sunt făcute din roci cristaline de sare, ele sunt foarte durabile, în schimb doar printr-o întreținere corectă vor dura ani de zile. Așadar iată sfaturile noastre privind întreținerea lor.

1. Nu așezați lampa de sare într-un mediu umed. Plasarea lămpii de sare într-o cameră în care nivelul de umiditate este ridicat, cum ar fi baia, subsolul sau bucătăria, aceasta va colecta umiditatea excesivă  din aer și va începe să transpire, topindu-se încet-încet.

2. Nu spălați niciodată lampa cu jet de apă direct, căcicest lucru va duce la dizolvarea acesteia în apă.

3. Păstrați lampa de sare uscată. Menținerea lămpilor de sare aprinse mult timp, va ajuta la menținerea acesteia uscate, prin faptul că, încălzirea rocii cristaline va menține lampa uscată. Acest lucru va prelungi durata de viață a lămpilor.

4. Așezați lampa de sare pe o față de masă sau pe o tavă decorativă pentru a evita distrugerea mobilei în caz de scurgeri.

5. Recomandăm folosirea unui dezumidificator în încăperea în care folosiți lampa de sare, în acest fel, marea parte a umidității din aer va fi redusă iar acest lucru duce deasemenea la păstrarea acesteia uscate.

Curățarea lămpii de sare de Himalaya

Aceasta este o altă întrebare pe care ne-o adresați foarte des: cum să vă curățați lampa de sare roz. Practic, este foarte simplu! Având în vedere proprietățile acesteia anti-bacteriene, lampa de sare se auto-curăță, în mod natural și nu are nevoie de spălare, curățare. Dar, rareori, se poate depune praf pe aceasta și necesitată câte o desprăfuire.

Pentru a o curăța, lampa trebuie scoasă din funcțiune și lăsată să se răcească la temperatura camerei. Apoi, se va lua o cârpă umedă din microfibră și se va șterge ușor suprafața acesteia, pentru a îndepărta praful sau orice altă murdărie depusă pe aceasta.

Nota bene: se va folosi o cârpă care nu lasă scame, deoarece suprafața sării este aspră și astfel pot rămâne tot felul de particule pe suprafața rocii. În cele din urmă, puneți în funcțiune lampa pentru a elimina orice exces de umiditate.

Este important să vă amintiți să nu spălați lămpile de sare sub jet de apă direct sau să nu scufundați lampa în apă și nici să folosiți apă caldă pentru a curăța suprafața acesteia, deoarece s-ar putea topi.

Modul corect de păstrare a lămpii pe timp de neutilizare

Pentru a depozita lămpile de sare pentru o perioadă mai lungă de timp, va trebuie să o scoateți din funcțiune și să o plasați într-o pungă de plastic etanșă, sigilată, astfel încât, să nu intre în contact cu umiditatea din aer, în acest mod aceasta se va păstra intactă atâta timp cât nu o folosiți.

Produse de sare de Himalaya

Vizitați magazinul nostru și consultați colecția noastră exclusivă de produse din rocă de sare de Himalaya. Toate produsele noastre sunt autentice și fabricate din sare naturală de Himalaya. Lămpile de sare de Himalaya, sunt frumos sculptate pentru a-și menține aspectul natural ceea ce duce la oferirea unui aspect plăcut căminului tău. Deasemenea știți, că nu îmbunătățește doar designul unei încăperi ci oferă și o atmosferă relaxantă prin lumina ei de chihlimbar și purifică aerul prin caracteristica specială a acesteia. Mai mult, contribuie la îmbunătățirea stării de spirit și la îmbunătățirea stării de sănătate a celor care suferă de boli ale căilor respiratorii. Așadar considerați achiziționarea unei astfel de lămpi luând în vedere aspectele de mai sus, ba chiar puteți să o faceți și cadou în familie sau prietenilor apropiați.

Categories: Necatalogat