În caz că dețineți sau operați o afacere care are legătură cu terapia de sare, adăugarea unei camere de sare poate fi o dezvoltare profitabilă a afacerii dumneavoastră, o modalitate excelentă de a vă extinde serviciile, de a vă crește baza de clienți și desigur de a genera venit.

Terapia cu sare, cunoscută și sub numele de haloterapie, este una dintre cele mai căutate afaceri, cu cea mai rapidă creștere în sectorul sănătății dar mai ales al wellness-ului la nivel mondial. Adăugarea unei camere de sare vă va permite să oferiți clienților sesiuni de haloterapie atât de apreciate pentru beneficiile acesteia din punct de vedere al sănătății dar și al cosmeticii.

Cei care au făcut deja acest pas, relatează, că adăugarea unei camere de sare le-a crescut considerabil veniturile, a crescut afacerea și satisfacția generală a clienților, ceea ce a generat o clientură care revine periodic, ce ne putem dori mai mult?!

Articolul de față dorește să vă introducă în artele construirii unei camere de sare cu câteva sfaturi utile de la găsirea unui spațiu adecvat și până la instalare acesteia. Iată sfaturile noastre:

Spațiul destinat haloterapiei

Începem prin a ne gândi la spațiul unde va funcționa camera cu sare. Din experiența vastă a celor care au intentat o astfel de afacere, se pare că, închirierea unui spațiu este soluția cea mai accesibilă în acest scop. De ce spunem acest lucru? Pentru că achiziționarea unui nou spațiu sau extinderea spațiului existent este mult prea costisitoare și ia prea mult timp, în timp ce închirierea unui spațiu este simplu și se poate implementa în cel mai scurt timp. Dacă vă gândiți că odată ce ați investit în cărămizile de sare și ați creat un design, doar cu foarte mult efort se poate muta, sau recupera în caz că sunt probleme cu chiria. Aici intervenim noi și vă spunem, tot în baza experienței multora, că nu este așa, camera de sare se poate dezasambla cu ușurință și muta cu ușurință de câte ori este nevoie de acest lucru.

Cameră de sare cu tavan fals, coborât

Nu există o înălțime ideală în ceea ce privește înălțimea camerelor de sare, de aceea ideal, din motive economice, ar fi să scădeți, cât se poate tavanul camerei.  De fapt, cele mai multe spatii comerciale au plafoane coborâte. Cu toate acestea, peșterile reale de sare au oricum tavane de înălțime coborâtă, ceea ce poate fi reprodus în majoritatea cazurilor. În cele din urmă, fiecare spațiu este unic și ca atare înălțimea tavanului este ușor diferită. Discutați detaliile pe care doriți să le implementați cu constructorul la care ați apelat, pentru a obține exact ceea ce doriți.

Sistem de ventilație

Conectarea camerei de sare la un sistem de ventilație este vitală, deoarece camera necesită un ca temperatura și a umiditatea să fie bine controlate. Dacă se încălzește prea tare, sarea va pierde apă. Temperatura recomandată pentru păstrarea camerei de sare intactă este de 19-20°C.

Recomandări cu privirea la podeaua camerei de sare

Podeaua ideală pentru o cameră de sare este o podeaua de beton. Motivul pentru care aceasta podeaua ideală este faptul că, camerele de sare pot fi foarte grele datorită volumului mare de cărămizi de sare. De exemplu, într-o cameră de sare de aproximativ 42 m2 vor intra aproximativ 15.000 de kilograme de sare, asta fără să fie persoane în cameră.

Este necesară o autorizație de construcție?

O autorizație de construcție este necesară de obicei numai dacă faceți modificări structurale în cadrul spațiului, ridicarea de noi pereți, de exemplu.

Dacă spațiul dumneavoastră nu necesită modificări structurale este gata de conversie, și de obicei nu este necesară nicio autorizație de construcție.

Finanțare: din proiecte europene sau de dezvoltare rurală/urbană

Pentru a vă ajuta afacerea, pregătind un plan de afaceri bine pus la punct ați putea aplica pentru fonduri europene prin intermediul proiectelor. Vă recomandăm să consultați o companie a cărei obiectiv este scrierea și aplicarea proiectelor pentru fonduri nerambursabile. Obținerea unor astfel de fonduri, nerambursabile vă vor ajuta în instalarea camerei, achiziționarea aparaturii de ventilație, atât de necesară și probabil veți putea angaja și personal pentru gestionarea afacerii. Toate acestea vor asigura succesul afacerii dumneavoastră.

Planificarea

În general, instalarea unei camere de sare poate dura undeva de la 4 la 6 săptămâni, de la faza inițială, de planificare și până la terminarea instalării camerei. Sperăm că și de data aceasta v-am fost de folos cu sfaturile noastre cu privire la instalarea unei camere de sare, de fapt în clădirea unei afaceri de mare interes în zilele noastre.

Categories: Necatalogat