Sarea de Himalaya se bucură de foarte mare popularitatea în zilele noastre fie că este vorba de folosirea acesteia ca și condiment de nelipsit în mâncare sau în practicile yoga, în camerele de sare, în spa-uri sau în industria design-ului interior.

O mare parte din popularitate și-a căpătat-o în ipostaza acesteia de a fi o lampă cu un cristal, care emite lumină magică: magică pentru sănătate și magică ca element de decor.

Ce sunt lămpile de sare de Himalaya?

Nu există niște standarde bine definite în privința designului sau mărimii unei astfel de lămpi. Sunt, de fapt, niște lămpi obișnuite dar cu efecte cu totul speciale.

Adevărata sare de Himalaya provine dintr-o anumită zonă dintr-o zonă specifică de mine, din Khewra, Pakistan, în vecinătatea uriașilor munți Himalaya. Minele s-au format acum milioane de ani, și sunt, în esență, rămășițele unui ocean interior evaporat care, în urma unei schimbări geologice, au ajuns să fie îngropate sub lavă. Astfel, minele de sare specifice Khewra, impun exploatatorilor să coboare 1.500 de metri în subteran pentru a colecta cristale atât de prețioase. S-a estimat că ar exista circa 6,7 miliarde de tone de sare în subteranul acestei regiuni. Având în vedere modul de formare a acestor depozite de sare, prin evaporarea unui ocean, face ca această sare să fie înzestrată cu o mulțime de oligoelemente și minerale atât de importante organismului uman, acestea conferindu-i sării și culoarea roz atât de specifică.

Această sare magică se mai folosește în multe feluri dat fiind faptul înzestrării acesteia cu minunatele oligoelemente și minerale. Alte întrebuințări, decât în lămpile de sare, ale acestei sări ar fi în sălile de yoga unde exercițiile în sine sunt pentru purificarea trupului și a sufletului, la care lămpile de sare contribuie prin purificarea aerului. Apoi se mai întrebuințează și în unele spa-ui, tot datorită componenței foarte bogate a acestei sări în minerale și oligoelemente. Ca să nu ne îndepărtăm prea mult de domeniu, această sare se mai folosește și în saune pentru îmbogățirea aerului cu minerale.

Cum funcționează și care este funcționalitatea lămpilor de sare de Himalaya?

Este o lampă alcătuită, cum spuneam și mai sus, dintr-o bucată, mai mică sau mai mare de sare roz, prinsă pe un stativ, de regulă de lemn sau inox, rareori din plastic (acest lucru relatând despre proasta calitate a acesteia), care are în mijloc un bec.

Care este efectul acestor lămpi cu sare? Atunci când lampa este pusă în funcțiune are loc o așa numită higroscopie. Ce este higroscopia? Este un fenomen prin care, anumite substanțe, au calitatea de a absorbi umezeala din aer, o reacție chimică prin care vaporii de apă sunt atrași de moleculele de sare (în acest caz), blocul de sare devenind astfel, umed și lipicios. Cunoaștem mai multe astfel de substanțe higroscopice, cum ar fi de exemplu mierea, acidul, metanolul, etanolul, glicerina, etc.

Și aceasta nu este tot! Mai are loc încă un proces interesant, de ionizare, atunci când funcționează lampa, iar ionii negativi produși astfel sunt elementul cheie al unui aer proaspăt și curat, dar și al unei stări de spirit ridicate, conform ultimelor studii.

Despre folosirea lămpii de sare

Este foarte important ca atunci când cumpărăm o astfel de lampă să avem în vedere mărimea încăperii în care o vom folosi, dat fiind faptul că puterea, de purificare a aerului, a unei astfel de lămpi este direct proporțională cu mărimea rocii de sare: cu cât roca este mai mare cu atât poate purifica mai mult aer. Pentru a funcționa ca purificator  trebuie să o țineți în funcțiune, iar când aceasta nu este în funcțiune vă recomandăm să o acoperiți cu o folie protectoare.

lămpile sunt prezente pe piață, după cum spuneam, în diferite mărimi și forme, dar și adaptate la noile tehnologii, însemnând că unele modele au acumulator, cu încărcare prin USB, tocmai pentru a fi portabile, pentru a servi și mai mult nevoilor clienților.

Lămpile de sare ca element decorativ

Așa cum spuneam în introducere, lămpile de sare pot da Feng-Shui-ul unei încăperi. Aspectul roz al cristalului de sare, care strălucește în portocaliu atunci când este în funcțiune, este o piesă de decor specială pentru orice încăpere a casei, a biroului, sau a unei oaze de relaxare.

Indiferent de mărimea încăperii, strălucirea luminii portocalii va atrage instant atenția și va conferi acesteia  o senzație de confort. Sunt incredibil de versatile și se pot adapta cu ușurință la orice stil de interior, de la un living rustic din lemn la un colț de lectură contemporan!

Dedicarea unui colț special unor activități zilnice sau pentru expunerea unor piese decorative este întotdeauna o idee foarte bună pentru a aborda problema spațiului din locuință. Aceste colțuri pot fi de exemplu într-un hol, în partea de sus a scărilor sau pur și simplu acele colțuri neutilizate ale caselor noastre. Precum știți, conform ultimelor trenduri, încăperile unei case nu mai au un rol strict, ci au o serie de roluri, în funcție de activitățile noastre zilnice, în funcție de nevoile noastre. Fiecare încăpere, în schimb are nevoie de un punct sau mai multe, care atrag atenția, conform designerilor de interior. Un astfel de punct ar fi un colț decorativ, iar pentru amenajarea unui astfel de colț, nu ai nevoie să investești o sumă considerabilă, ci ajunge doar să plasezi o măsuță cu o lampă de sare, lângă un raft de cărți de exemplu și ai și conferit unicitate încăperii. Ca să te ajutăm să achiziționezi lampa tocmai potrivită nevoilor tale te invităm, cu drag, pe site-ul nostru pentru a consulta gama noastră de lămpi de sare.

Categories: Necatalogat