Wellnessul este despre starea de bine, acum într-o nouă abordare: crearea unei stări de bine în căminul nostru. Cum creăm o stare de bine la noi acasă? Ei bine, este o preocupare activă de creare și menținere a unui  cămin sănătos și echilibrat. Ca să înțelegem mai bine despre ce este vorba, în continuare vă voi capta atenția cu această activitate continuă, care ne face să ne simțim în largul nostru acasă la noi.

La noi, curățenia, a face curat, cel puțin înainte de marile sărbători, care vin și cu o curățenie sufletească, a gândurilor și a faptelor, are tradiție lungă și adâncă. Cel puțin așa a fost până foarte curând, și mai este în multe locuri, dar, mulți dintre noi nu mai avem atâta timp, sau mai bine zis nu mai alocăm atâta timp acestei tradiții, nici în ceea ce privește casele noastre, nici în ceea ce privește sufletele, gândurile noastre. Vremurile s-au schimbat, noi ne-am schimbat, și totuși unele lucruri nu s-a schimbat: setea noastră de a ne simți bine, de a ne simți în siguranță, în căminul nostru. Cum ne satisfacem aceste nevoi totuși?! Cred că sunt două metode de a face acest lucru: de a plăti pentru aceste  servicii, dacă le putem numi așa, sau încercând să trăim cât mai conștienți, înțelegând prin aceasta că, ne facem timp pentru a sta să ne gândim la ce reprezintă valori, pentru noi, în viață, apoi încercăm să trăim respectând cu sfințenie aceste valori.

În prezentul articol voi aborda succint varianta doi, încercând să vă urnesc să vă luați un pic viețile în mână și faceți câteva schimbări pentru a vă simți mai bine!

Noi, la Terapiesare, credem, în mod tradițional, că pentru a ne simți bine, trebuie să fim sănătoși trup și suflet, într-un ambient primitor și sigur. Este un echilibru pentru care trebuie să ne facem timp!

Plecând de la funcțiile de bază ale existenței noastre, suntem conștienți că aerul și apa sunt acele elemente de bază fără de care nu putem trăi. Astfel, sănătatea noastră începe aici, pentru că echilibrul începe cu o bază solidă. În fiecare zi constatăm că, calitatea aerului, mai ales în marile orașe, este foarte proastă, mai mult dacă nu ne ocupăm de sănătatea casei noastre și aerul de acasă poate fi la fel de poluant ca și cel de afară. Dar cum am putea obține un aer de o mai bună calitate în casele noastre?

Sarea roz de Himalaya este o modalitate foarte bună de a purifica, de a curăța aerul. Folosirea unui difuzor de sare cu două sertare, este o metodă minunată pentru purificarea aerului și totodată și o alternativă decorativă, proiectată din elemente exclusiv naturale.

Acest difuzor, fără a emite căldură, atomizează vaporii de uleiuri esențiale dintr-una din sertare, iar din celălalt sertăraș al său ionizează cristalele de sare de Himalaya, și emite vaporii în aer. Ajungând în aer, acești vapori de sare și uleiuri esențiale vor purifica aerul, și totodată vor oferi o notă de sănătate celor care suferă de astm, boli respiratorii, etc. Tot pentru purificarea aerului putem folosi desigur și lămpile de sare roz, cu un efect asemănător difuzoarelor.

Un efect care nu trebuie neglijat, după părerea mea, sunt plantele dintr-o locuință. Ele pot avea efect decorativ dar și de sănătate în același timp. Oferă o suplețe naturală, revigorantă căminului nostru, dar în același timp purifică aerul de exemplu. Am citi recent, că cercetătorii americani, au descoperit că anumite plante de apartament elimină formaldehida, benzenul și alți poluanți din aerul unei încăperi. Apoi acestea sunt un mod excelent de deconectare, de de-stresare, prin faptul că ne ocupăm de ele, și ori de câte ori facem acest lucru ne va ridica și starea de spirit. Puteți duce acest efect la maxim prin instalarea unei grădinii mici, în balcon, în care să vă bucurați mai apoi de niște roșii minunate de exemplu sau de niște plante aromatice, atât de ușor de crescut.

Al doilea element foarte important, amintit mai sus este apa. Mulți dintre noi avem o oarecare reticență privind apa de la robinet. Dar care sunt alternativele noastre atunci?! Desigur, apa îmbuteliată, dar la fiecare decizie pe care o luăm, trebuie să fim conștienți și de natura înconjurătoare, iar peturile care rămân în urmă……nu par a fi o decizie foarte înțeleaptă din acest punct de vedere. O alternativă ar fi filtrele de apă montate direct pe bazinele noastre de apă, sau direct pe robinete. Nici acestea nu sunt opțiunile ideale, pentru că, de multe ori ne găsim în fața faptului că tehnologiile avansate, inventate pentru a fi prieteni naturii, sunt de fapt, prin procesul de fabricare, mult mai nocive decât tehnologiile non-ecologice, vezi pilda mașinilor electrice. Și totuși acestea par a fi cea mai bună alternativă momentan.

Iar acum, pentru un pic de răsfăț, sănătos, vă recomandăm filtrele de duș de la Voesh cu vitamina C, sau cele ionizante. Ce sunt dușurile cu vitamina C? Aceste dușuri au incluse un filtru care conține vitamina C, cunoscută pentru nenumăratele ei efecte benefice, printre care și faptul că ajută la îndepărtarea clorului, și a altor impurități, fapt prin care ajută la o mai bună curățare a pielii. Filtrul are, de asemenea, probiotice din sursă vegană și pulbere din fulgi de ovăz, tot pentru o mai bună întreținere a pielii și a părului. Mai mult, conține și arome esențiale, și aceste benefice sănătății, dar care oferă și acea senzație perfectă, liniștitoare și revigorantă de la spa. Ce putem să ne dorim mai mult, acasă la noi?!

Categories: Necatalogat